Reklama
 
Blog | Vlastimil Blaťák

Píárko hejtmana Oklešťka během koronavirové krize: Čistý hyenismus

Říkal jsem si, že v této vypjaté chvíli složím zbraně a nechám politiky v klidu žít. Že si svoje drobné vyřídíme potom. Že na všechen aktivismus bude čas, až se situace vrátí do normálu. Bohužel, nejde to, protože kromě exhibic premiéra jsme svědky tak nechutně hyenistického píár olomouckého hejtmana, že tady končí legrace.

Dne 14. března adresovala mluvčí Olomouckého kraje novinářům následující e-mail:

Dobré odpoledne do redakcí,

vážení kolegové, na základě vašich častých dotazů na aktuální počet potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru v Olomouckém kraji, bude tato informace pravidelně a bezprostředně zveřejňována na facebookovém a twitterovém profilu hejtmana Olomouckého kraje Ladislava Oklešťka.

Facebook @OklestekLadislav

Reklama

Twitter @OklestekLa

Přeji všem klidný den.

Bc. Eva Knajblová

Nic proti této paní, je sympatická a dostala to Befehlem. Bohužel tento stěží uvěřitelný e-mail začal Okleštěk realizovat až do té míry, že většina důležitých informací o vývoji situace se ani neobjeví na oficiálním krajském webu a lidem nezbývá, než sledovat hejtmanův Twitter. Chcete se dozvědět, jak se daří vašim blízkým v uzavřeném Uničově? Jestli bude dost roušek a respirátorů? Kolik je nakažených za posledních 24 hodin? Staňte se na facebooku fanoušky Ladislava Oklešťka.

Na oficiálním webu kraje v aktualitách ale totožné informace nejsou.

Co jiného je píárový hyenismus, než tohle. Jsem si naprosto vědom toho, že psí hlas nejde do nebe, natož do centrál ANO, přesto nelze nevyslovit: Hejtmane Oklešťku, odstup. Ihned. A přenechej řízení krize odborníkům, kteří se na ní nebudou marketingově přiživovat. Můžeš to klidně oznámit se selfie tyčkou v ruce, na formě už nesejde.